Assistance til tømning og rydning af dødsbo

04 maj 2020
Astrid Pedersen
Assistance til tømning og rydning af dødsbo

Når du mister en kær ven, et nært stående familie medlem eller måske endda en kæreste eller en ægtefælle, vil du efter al sandsynlighed blive ramt hårdt af sorg og savn. Mennesker, som har haft døden tæt inde på livet, beretter om en nærmest handlings lammet tilstand, hvor det kan være svært at overskue noget som helst – især i ugerne lige efter dødsfaldet. Desværre er det i denne periode, hvor der er rigtig meget arbejde, som skal udføres fra de pårørendes side.

Rydning af dødsbo – en tung opgave

Er du tilmed den eneste tætte efterlevende til den afdøde, og bærer du således det tunge ansvar for alle opgaver i forbindelse med dødsfaldet? Så er det en god idé at opsøge al den professionelle hjælp du kan få.

Det kan nemlig synes ganske uoverskueligt selv at skulle forestå såvel papir arbejdet som de mere praktiske opgaver så som bortskaffelse af den afdødes jordiske gods – det, der kaldes dødsboet. Dødsboet udgøres af de effekter, som befinder sig i den afdødes sidste bolig. Det være sig såvel møbler, køkkenredskaber og husgeråd som kunst, nips, bøger og personlige genstande.

Alle disse ting skal enten sælges, bortskaffes via genbrugspladsen eller anbringes i et opbevaringsrum, således at boligen kan komme videre i systemet. Denne skal enten, såfremt der er tale om en lejebolig, lejes ud til en ny lejer, eller sælges, således at værdien i boligen kan realiseres og fordeles til eventuelle arvinger eller kreditorer. Derfor er rydning af dødsbo en af de opgaver, som skal løses hurtigt.

Hvem kan hjælpe med rydning af den afdødes bolig?

Er du bosiddende i Københavns området, kan du med fordel vælge Marskandiseren i Store Kongensgade når du har brug for hjælp til rydning af dødsbo. Marskandiseren i Store Kongensgade er specialiseret inden for vurdering og opkøb af dødsbo, og har praktiseret i over fire årtier. Du kan læse mere om dødsbo tømning på dødsbo-rydning.dk

Flere Nyheder