Skip to content

Emaljering af badekar – når du gerne vil beholde dit badekar

3 år ago

349 words

Før i tiden var mange danske boliger udstyret med et badekar på badeværelset. Dette hænger sammen med, at man i gamle dage ikke – som den dag i dag – tog et brusebad hver morgen, men måske blot badede en eller to gange om ugen – og gerne flere ad gangen. Her i 2019 er et badekar der imod forbeholdt luksus badning. Det moderne menneske tager sit daglige brusebad for at kunne møde på arbejde ren og velduftende. Og badekarrets funktion er primært som hjemme spa, hvor man kan stresse af i det lune vand, omgivet af duftende stearin lys og dæmpet musik.

Et slidt badekar er et grimt og uhygiejnisk badekar

Mange vælger dog at skifte badekarret ud, fordi det ikke længere just indbyder til wellness. Når et badekar bliver slidt, bliver det nemlig decideret uappetitligt at se på. Brunlige eller gullige rande og plamager fra kalk og okker, som indlejerer sig i den slidte emalje, er med til at gøre badekarrets overflade ulækker at se på og ru og ubehagelig at røre ved. Samtidig er disse aflejringer også hjemsted for diverse bakterier og andre mikro organismer, som kan virke sygdoms fremkaldene, og som dermed ikke just fremmer de helsebringende funktioner ved et varmt karbad.

Få den smukke og skinnende emalje i badekarret tilbage

Men hvis du ellers er glad for at have et badekar, er der ingen grund til at smide det ud. Dit badekar kan nemlig sagtens reddes med den rette behandling. En dygtig håndværker med speciale og erfaring inden for maling af badekar vil kunne forsyne dit badekar med en helt ny og glat emalje, som får badekarret til at fremstå som ganske nyt. Selve emaljerings processen tager kun et par timer, og efter cirka et døgn er dit badekar klart til at blive taget i brug. Læs mere på emaljering-af-badekar.dk