Skip to content

Få den bedste behandling af dit trægulv hos din gulvsliber i Højbjerg

1 år ago

406 words

Du har måske hørt om gulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Men hvornår er egentlig det rette tidspunkt til en gulvafslibning?

Hvornår skal mit gulv afslibes?

Det er ret tydeligt at se, hvornår et sæbe behandlet gulv trænger til en gulvafslibning. Sæbe behandlede gulve er nemlig karakteriseret ved en meget lys og sart overflade, som nok er blændende smuk, men samtidig ekstremt udsat over for slid.

Et mørkt olieret gulv vil ikke i samme grad afsløre slitage, lige som et lakeret gulv typisk vil være mere modstandsdygtigt over for daglig brug. Men med et sæbe behandlet gulv skal der ikke meget til førend den før så smukke og silkematte overflade begynder at udvise tegn på slitage.

Hvis du har forsømt den ugentlige gulv vask med særlig sæbe, som skal styrke og bevare træværkets overflade intakt, vil den beskyttende sæbe hinde, som dannedes i træets overfladiske fibre ved seneste behandling, efterhånden gå tabt. Så vil træfibrene tørre ud, hvilket gør dem porøse og sarte. Spildte væsker vil blive suget op i fibrene, hvor de vil danne grimme pletter og skjolder i træværkets overflade. Solens skarpe uv stråler vil falme træværket til en ucharmerende gullig nuance, og nedtrådt støv og skidt vil danne en grim grå film i gulvets overflade, der hvor skidtet indlejres i træværkets fibre. Du vil tydeligst kunne iagttage dette fænomen der hvor gulvet bruges allermest, for eksempel rundt om spisebordet eller foran sofaen.

Få hjælp til gulvafslibning hos din gulvsliber i Højbjerg

Når først gulvet har nået dette stadie af slitage, kan du ikke længere få det til at skinne med en almindelig gulv vask. Så er der ikke andet for end at begynde forfra med en gulvafslibning og en efterfølgende plejende og beskyttende overflade behandling. Du kan læse mere, og få et godt tilbud på gulvafslibning, på Gulvkanonen.dk