Skip to content

Hvad koster en forrude?

2 år ago

382 words

Min forrude er revnet – kan det repareres?

Svaret er nej – og din sikkerhed står på spil!

Er din forrude revnet, kan vi umiddelbart kun anbefale at bilruden skiftes med det samme. Din sikkerhed står ganske enkelt på spil. Dette gør den da din airbag normalvis ikke har samme sikkerhedseffekt, da den bruger rudens styrke når den arkiveres. Dertil kommer at bilens strukturelle styrke ligeledes svækkes, da forruder er en del af bilens bærende konstruktion. Vi kan kun anbefale at du får forruden skiftet nu.

Forruden udgør mere end 1/4 af bilens sikkerhed 

I det fleste personbiler er mere end 25% af bilens strukturelle styrke opretholdt via forruden og derfor er det vigtigt at du ikke kører rundt med en revnet forrude. Som det fremgår af bilen nedenfor, bliver glas mere og mere udbredt. I bilerne hvor glasset bliver en del af tagelementet, udgør bilruden mere en halvdelen af bilens strukturelle styrke. 

En mindre selvrisiko

I mange tilfælde betaler dit selskab for stenslagsreparation og udskiftning af forruder, men det afhænger af din police. Det er betryggende at vide en glasskade ikke tæller som andre skader på bilen, således forbliver din skadefrikørsel eller forsikringspræmie upåvirket. Dog er der oftest en mindre selvrisiko som du skal betale i forbindelse med udskiftning af forruden. Stenslagsreparationen er derimod uden selvrisiko, og er derfor gratis, såfremt du har glasdækning på din bilforsikring.

Hvis du ikke har nogen dækning kan du altid få et tilbud på en ny forrude – der findes mange forhandlere, som er billigere end dit autoriserede værksted, samtidig med at de har en større rutine, fordi de kun reparerer stenslag og skifter forruder – dermed sikrer vi en høj kvalitet til en billig pris. de leverer ofte også bilruder til autoriserede værksteder, så deres kvalitet sætter standarden. Det er lette penge og du sikrer samtidigt at aftalen ikke bliver aflyst grundet dårligt vejr.

hvad koster en ny forrude?