Skip to content

Maling af badekar – det billige og nemme alternativ til udskiftning

2 år ago

385 words

Et badekar er den ultimative luksus i eget hjem- du behøver hverken jacuzzi, sauna eller dampbad for at kunne bygge den perfekte hjemmespa – det er fuldt tilstrækkeligt med et badekar af en vis størrelse og så selvfølgelig et godt sortiment af badesalt, olier og godgørende urter til at komme i vandet.

Hvordan fjerner jeg grimme misfarvninger og ru plamager fra mit badekar?

Hvis dit før så smukke og skinnende badekar er præget af gullige eller brune plamager, er det tegn på, at emaljen er ved at være godt slidt. De misfarvede plamager, som føles ru at røre ved, består af kalk og okker, som har aflejret sig i den slidte emalje.

Emaljen er det lag, som gør badekarret glat og skinnende indvendigt, og som beskytter karrets inderside mod fugtskader fra vandet. Når emaljen med tiden slides, vil kalk og okker kunne indlejre sig i den slidte emalje, og her danne de karakteristiske misfarvede plamager. Disse er ru at røre ved, og dette betyder, at sæbe og hud rester fra dit karbad kan sidde fast, og danne grobund for bakterier og svamp.

Dette er i sagens natur ikke særligt lækkert, og betyder, at det kan være forbundet med sundhedsfare at bade i et slidt badekar. Den eneste måde, hvorpå du kan fjerne disse plamager, er ved maling af badekar.

En dygtig håndværker med erfaring inden for maling og emaljering af badekar vil i løbet af ganske få timer kunne genskabe den smukke og glatte emalje, så du atter kan opleve den luksus, det er at nedsænke sit trætte og spændte legeme i et varmt karbad.

Når selve proceduren med maling af badekar er overstået, skal den nye emalje have lov at hærde i et par timer – og så er badekarret klart til anvendelse. Dette er meget billigere end en total udskiftning af dit gamle badekar. Du kan få et godt tilbud på emaljering af badekar på badekarsmaler.dk