Skip to content

Skal man søge privat eller offentlig alkoholbehandling?

1 år ago

379 words

Der er fordele og ulemper ved begge systemer, og dem vil vi komme lidt nærmere ind på og blandt andet aflive nogle myter i den diskussion. Slutteligt vil vi give dig en henvisning til videre læsning, som forhåbentligt kan gøre dig endnu klogere på emnet.

Man hører ofte om, at offentlig behandling er af den type, hvor man bliver parkeret et sted i systemet og måske sendt en anelse i rotation, mens ingen vil tage ansvar, og der kun er en smule overfladisk kontrol af behandlingen.

Tværtimod skal man være glad for, hvis man er i en kommune, der tilbyder gratis alkoholbehandling, og man selv er alkoholiker, der har set lyset og ønsker behandling, men ikke besidder så mange midler selv, da de ofte er gået til at vedligeholde misbruget, og ens nærmeste ikke vil låne en penge.

Heldigvis findes der dygtige og seriøse sagsbehandlere her, som kan guide en, og man skal selvfølgelig stille nogle krav til ens behandling.

Er man rigtig heldig, kan få helt eller delvist betalt et behandlingsophold for alkoholmisbrug på et professionelt sted, hvor de ansatte er uddannede til at tage sig af alkoholproblemer og får løn for dette arbejde.

Skulle man som alkoholmisbruger være i den situation, hvor man rent faktisk har midlerne til at betale et privat ophold på et behandlingscenter, så er det klart vores anbefaling, at man gør dette. Selvfølgelig uden at man gældsætter sig langt ud i fremtiden.

For en behandling skal ikke skyndes igennem, hvor man skæver til kontoen for at se, om man har råd til behandlingen eller ej. Det handler om helbred og ikke penge.

Hvis du ønsker videre information omkring både offentlig og private behandlinger af alkoholmisbrug, og hvilke behandlingstyper man benytter, så anbefaler vi, at du læser videre her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Skulle du stå med et alkoholproblem, håber vi, at du finder den løsning, der passer dig bedst.