Skip to content

Vent ikke for længe med at besøge din tandlæge

10 måneder ago

400 words

“Årh, jeg gør det senere!”

“Så ondt gør det heller ikke!”

“Jeg har ikke lige råd i den her måned!”

Mange undskyldninger findes der for, at man ikke kan komme til tandlæge, og det beror sig heldigvis i de sjældne tilfælde på, at man er bange for tandlægen eller konsekvenserne ved, hvad det sammenlagt vil koste.

Problemet er jo dog netop, at det bliver en nedadgående spiral, for desto længere man venter med at få tjekket ens bisser efter, desto mere skade kan der være kommet på dem.

Så er man pludselig ikke ude i, at man skal have lavet bare et rutinetjek, det kan også ske, man har brug for en rodbehandling, få fjernet nogle tænder eller behandlet nogle huller – bare for at nævne et udpluk af det, som man kan risikere at skulle udsættes for.

Selv hvis pengene er spørgsmålet, så er det pudsigt at så mange bliver væk fra tandlægen, for faktisk er det ikke så dyrt at få ordnet ens tænder, hvis man bare regelmæssigt dukker op.

Selv på de større opgaver kan det gøres forholdsvist billigt, og nogle tandlæger opererer endda med, at man kan betale som afbetaling.

For man skal jo passe godt på ens tænder, om man er ung eller gammel. Ens tænder kan holde sig naturligt flotte og rene hele livet, hvis man husker at passe godt på dem.

Især unge har et godt udgangspunkt for at gøre noget godt for deres tænder resten af livet, fordi de kan lægge deres vaner godt med ikke bare at børste tænder, men også at spise sundt og sørge for, man sørger for regelmæssigt at besøge ens tandlæge.

Om det så er en hel klinik med flere tilknyttede tandlæger, eller man bare finder et sted, hvor der befinder sig en enkelt tandlæge.

Det kunne jo være: https://plus1.dk/